Avslutningen

På fredagen blev det en mysig avslutning med sminkning, fika och diplomutdelning. Det började med att vi skulle finsminka varandra, men vi sminkade oss själva för att kunna maximera snacktiden vilket resulterade i en rad knäppa samtalsämnen. Sedan blev det fika med bubbel och en massa gott och ännu mera prat på det innan vi nervöst tog emot våra diplom.

Hela knäppa härliga gruppen. Ni är bäst!


Jag och Elin


Jag hade bakat en smileykladdkaka.


Och så fick vi skölja ner fikat med lite Chapel HillFinaste lärarna


På vägen hem hämtade jag ut en himlans fin grattis-bukett från världens bästa föräldrar

Sista praktiska slutprovet - Marilyn Monroe och Bröllopsmake

Det sista praktiska slutprovet innebar en Marilyn Monroe-sminkning och en bröllopssminkning. Jag hade fina Karin som modell dagen till ära och hon passade utmärkt i båda sminkningarna.

Först ut var Marilyn med eyeliner med vinge, svepande fransar och riktigt röda läppar. Och mouschen då såklart.
Sedan gjorde jag en bröllopssminkning i lila som blev en fin kontrast till Karins fina bruna ögon efetrsom de drar mot gult.Andra praktiska slutprovet - Foto i rött färgfilter och kvällsmake

Idag (onsdag kursvecka 12) hade vi vårt andra praktiska slutprov. Till en början skulle vi sminka för en färgfotografering fotad i rött, mjukt ljus vilket innebar att färgerna ändras om (på grund av det röda filtret) och makeupen blir inte superfin utanför det röda ljuset. Resultat första bilden nedan:

Gult blir alltså vitt och därför använder man det som highlight. Shading (färgen i de naturliga skuggorna) läggs i ljusblått för att få en grå färg. Den gröna ögonskuggan mörknar och de orangeröda läpparna ljusnar.


Sedan blev det en kvällsmakeup i bruna toner som passade min fina modell Hanna väl.


Första praktiska slutprovet - Sotning + DagsmakeupIgår (tisdag kursvecka 12) hade vi vårt första praktiska slutprov. Det var sotning och sedan dagsmakeup anpassat efter modellen som gällde och här är en bild på sotningen jag gjorde på Sofie.

Victorias Secret - Pure SeductionEfter en helg först hemma i Leksand och sen hos släkten i Sundsvall är jag åter i storstaden. Det har varit skönt och behövligt med en paus. Innan jag åkte köpte jag denna helt underbart doftande Victorias Secret-krämen. Den luktar så starkt och gott att man inte behöver någon parfym på sig (om det inte är bodysprayen i samma doft då..).

Specialeffekter - skadorIdag (onsdag kursvecka 11) har vi hållt på att skada oss själva. Nej inte riktigt men vi har gjort sår, skåtthål, rivmärken, blåtiror m.m. Jag började med att ge mitt ansikte en rejält skadad look och sedan gav jag mig själv ett skåtthål i armen. Riktigt rolig dag!

Fantasi - "Bubblegum"

I tisdags (kursvecka 11) var sista fantasidagen. jag gjorde min tuggummisminkning och blev rejält rosa. Målade tuggummibubblor med skuggor och limmade på sönderklippt ballong under ena ögat och på underläppen för en tuggummikänsla.

Fantasi - "Flower power"

I måndags (kursvecka 11) fortsatte vi med fantasierna och jag sminkade min fina vän Sofie i någon slags blommor-och-blad-make.

Fantasi - "Golden eye"

På torsdagen kursvecka 10 hade vi också fantasisminkning och då gjorde jag min guldmask som är gjord av ditlimmad bladguld.

RSS 2.0