50-talIdag gjorde vi 50-talssminkningar. Som en fortsättning på 40-talet i måndags. Vi gjorde typiska Marilyn Monroe-sminkningar med eyeliner, lösfransar och röd mun (hade inte tid att göra en helt perfekt Marilynmun). Jag sminkade min fina klasskamrat Carin som fick riktiga wow-ögon!

Delprov - festmakeIdag sminkade jag min vän Charlotta i en festsminkning som gick i svart och orange. Den orange färgen valde jag för att plocka fram det blåa i hennes ögon och sedan toppade jag det med lite bronsshimmer för att höja feststämningen. Hon fick även eyeliner och lösögonfransar och hela maken passade perfekt eftersom hon skulle ut ikväll.

Fransförlängning på person

Idag gjorde jag fransförlängning på min fina vän Sofie. Eftersom vi inte hade all tid i världen satte jag bara på den yttre halvan och gjorde ett fint avslut som gick in bra i hennes egna fransar. Hon blev väldigt nöjd och jag är glad att jag gjort mitt första set på en person.

Före:


Efter:LumeneIdag har vi fått testa smink från märket Lumene. Ett bra märke eftersom det är anpassat efter vår nordiska hy som får utstå både kyla och värme. De försöker vara så naturliga som möjligt och använder sog av växter och bär. Väldigt rolig dag då vi fick sitta och testa allt möjligt och bara leka. Sånt gillar jag.

40-tal

Igår (måndag kursv. 5) hade vi 40-tal. Det innebär bredare bryn, eyeliner utan vinge, svepande lösfransar och orangeröda läppar. Några 40-talsikoner som finns är Ingrid Bergman, Veronica Lake, Bette Davis, Katharine Hepburn och Joan Crawford.

Manlig makeup

På onsdagen fjärde veckan gjorde vi manlig makeup. Alltså väldigt lätta maker som är så naturliga det bara går. På min modell Calle har jag lagt lite fetbas runt ögonen och näsan, annars mineralpuder i hela ansiktet. Sedan en fransmarkering i en mellanbrun, torr skugga och lätt svärtade fransar. På läpparna la jag Base.

Sminkning efter moodboard

I helgen hade vi i uppgift att göra en moodboard. Jag inspirerades av kärlek och romantik (alla hjärtans dag och allt imorn) och idag skulle vi utifrån våran moodboard göra en sminkning. Jag hade min fina vän Charlotta som modell och det var extra kul att se henne eftersom vi inte setts på nästan tre år! I alla fall satsade jag på ett par röda läppar i sann kärleksanda. Till det la jag en suddad dropp- och fransskugga för att inte överarbeta ögonen till de starka läpparna.

Delprov - skönhetsmake & statementfrisyrPå fredagen v. 3 hade vi delprov och skulle göra en skönhetsmake med tillhörande statementhår. Jag sminkade min vän Hanna i rostiga toner som skulle få hennes blåa ögon framhävda och gav henne en fågelbo-inspirerad frisyr.

Fantasy

I torsdags vecka 3 fick vi pröva på fantasimake. Otroligt roligt att få leka loss och bara testa på. Detta ovan blev mitt resultat. Nu längtar jag tills vi får skapa moodboards och hitta på egna fantasimaker.

Detta blev vår lärare Anyas resultat när hon skulle demonstrera lite tekniker och hur man kunde tänka:


Sminkat på Modecenter

Den här veckan har vi på mornarna varit på Modecenter i Nacka och sminkat värdinnor. Mycket lärorikt och mycket kul att sminka så trevliga tjejer. Jag var där tre mornar så pigg som det bara gick (gick nämligen upp 04.50 för att hinna).

Fransförlängning

Idag i skolan har vi börjat träna på fransförlängning. Riktigt pilligt och svårt men när man hållt på ett tag får man lite mer in snitsen. Det ska nog falla på plats tillslut. Fortsatt när jag kom hem och har snart gjort ett sett.

Så snart ska jag nog kunna fixa fransförlängningar på folk.

RedTränade på att sminka läppar igårkväll.

Closer lookHittade en bra bild på två av modellerna vi sminkade till Jenny Grettves visning. De hade en naturlig sminkning som toppades med en knalligt gul skugga. Passade hur bra som helst till kläderna.

Bild: Isabelle

Baby blue


SotningPå fredagens lektion v. 2 av kursen fick vi lära oss sotning. Här har jag sminkat Hanne. Jag har lagt bas, rouge, fyllt i hennes ögonbryn lätt, målat läpparna i en ljus färg och sotat ögonen.

MusikvideoinspelningIgår följde jag med makeupartisten Emelie (som är en tidigare student på Makeupstudion) till en musikvideoinspelning med Rabih. Det var verkligen intressant att se hur allt går till och se hur Emelie jobbar. Vi kom dit runt 18-18.30 och var kara vid 22.00. En välidgt lärofylld dag helt enkelt.

Här är en bild från inspelningen.

RSS 2.0