Fantasi - "Robot"Igår (onsdag kursvecka 10) hade vi fantasisminkning och jag gjorde mig själv till en robot. Jag, Carin och Natta gick och lunchade med vårt smink kvar och åkte sedan hem på tunnelbanan. Gissa om vi fick blickar och kommentarer! Sjukt kul!

Karaktärssminkning

Idag (söndag kursvecka 9) hade vi fulmodellering, eller vi skulle ta med en karaktär och så skulle vi sminka oss så lik den som möjligt. Vi skulle inte bli särskilt snygga med andra ord. Jag valde en riktigt rynkig tant för att få jobba mycket med linjer och djup. En riktigt rolig dag.

Här är min bild jag hade med mig:


Och såhär blev resultatet:20-tal

Igår (lördag kursvecka 9) gjorde vi 20-talssminkning. Det innebar ljus bas, runda smala bryn, rundade ögon (med hjälp av skuggan och lösfransar), "spisrosor" på kinderna (rouge bara på kindäpplet) och en kort, mörk mun. Man ville se ut som en porslindocka med andra ord.

Asiatisk modell

På fredagen kursvecka 9 hade vi asiatisk modell. Asiater har oftast mindre eller inget ögonlock alls. Därför behöver man rita dit en globlinje. Deras hudton kan även skilja sig då de ofta har mer oliv (grön), eller mer guldiga toner i sig. Fina Diana ställde upp som min modell och hon verkade bli nöjd. Jag gjorde även en ganska naturlig vardagsmake på henne innan hon gick därifrån.

Drag

Idag hade vi dragsminkning i skolan. Roligaste lektionen på länge då vi verkligen fick ta i med färg och glitter.

Innan förvandligen:


Och resultatet:
Vilka donnor!


Alla dragqueens uppradade.

60-tal / Twiggy

Idag (tisdag kursvecka 9) hade vi 60-talssminkning och sminkade varandra som Twiggy. Väldigt extremt med mycket fransar (dubbla lösfransar på övre raden och målade underfransar + ditsatta fransar), ritad globlinje som är fadad neråt, ljus pastellig skugga på locket, lätt rouge och ljusa läppar. Mycket ögon med andra ord.

30-tal / Greta GarboIdag gjorde vi 30-talsmaker i stil med Greta Garbo. Det betyder ditritad globlinje som är fadad uppåt, smala runda bryn, eyeliner, lösfransar, droppskugga, avlånga läppar och solpuder. Ögonen skulle se nedåtgående och rökiga ut.

FantasimakeÖvning inför fantasisminkning. Den är inte klar och muttern längst mot örat ska absolut sitta fast riktigt, haha.

KortkursIdag på lektionen höll jag i en kortkurs för en av praktikanterna på Makeupstudion. Det innebar att jag instruerade och lärde henne medans jag la en make. Det blev en sminkning i bruna toner som hon ville ha det med en eyeliner till.

Manlig catwalk

Idag (torsdag kursvecka 8) hade vi manlig catwalk. Vi skulle tills idag komma på vad för sorts sminkning vi ville göra och jag satsade på brynen. Nu är det kanske inte optimalt att göra en manlig make på en kvinna men jag tyckte att Emelie bar upp det bra, hehe.

Naturlig make + catwalkIgår (onsdag kursvecka 8) hade vi catwalksmink. Vi skulle ta med en bild att inspireras av och jag valde Guccis välsotade look. Tyvärr tyvärr glömde jag fota innan prkatikantmodellen tvättade av sig sminket. Men jag gjorde sminkningen mer kattig och drog upp det svarta utanför brynet. Sedan tillsatt jag lite guld längs nedre fransraden alldeles brevid inre ögonvrå och blekte brynen med bas. Sedan gjorde jag iaf en lite lättare make som kändes väldigt fräsch.

Frisyrer

Idag gjorde vi frisyrer. Vi skulle ta med en bild och göra en frisyr liknande den. Vi skulle även träna på att göra olika flätor.Här är bilden jag inspirerades av:Sedan gjorde jag en till frisyr:

Sedan övade jag bara på att göra utbakad fläta.


Trendsminkning

Igår (måndag kursvecka 8) skulle vi göra en trendsminkning. Jag sminkade Hanne och ville ha en ganska hård och skarp look. Det fick bli ett par raka ögonbryn och skarpa kanter. Till det blev det en naturlig make med bara en kraftig shading i kindskuggan för att förstärka den.

Barnmålning

På fredagens lektion hade vi även (förutom redovisningen) barnmålning. Det var verkligen den skrattigaste lektionen hittills. Tårarna sprutade och vi vek oss av asgarv. I alla fall så fick var och en av oss en målning av vår lärare Jennifer. Sen fick vi måla på varandra.

Natta blir sminkad till tiger.


Klar! Grrr..

Hanne fick en fjäril i fejjan. (eller jag tyckte mer att det såg ut som en snopp..)


Jag blev pirat. Arrrgh!


Elin blev en kissekatt.


Och Carin-snyggot blev Spiderman!


Sedan blev jag förvandlad till en uggla. Skaparen är Carin.


Elin gjorde Natta till en ko.


Hanne målade sig själv till mus. Först en snopp i ansiktet sen en mus...


Jag gjorde Carin till en gepard...


...och sedan till en läskig clown.

Snabb makeupImorse la jag en snabb makeup som vi hade i läxa den här helgen. La extra krut på brynen eftersom det är det jag tycker behövs fixas mest på mig. Sen blev det en lätt brun skugga, naturligt rouge, rosa läppglans och mascara på överfransarna. Till mitt fina morgonhår då såklart.

GrupparbetsredovisningNatta, Hanne och Carin som en del av Spice Girls.80-tals Elin.Natta med sina Buffalo's.Igår (fredag kursvecka 7) hade vi redovisning av vårat grupparbete. Vi hade forskat lite i olika årtal och hur världen, modet och sminket såg ut då. Jag och Elin hade 70 och 80-tal och Carin, Natta och Hanne hade 90 och 2000-tal. En fredag full med skratt.

Mörkhyad modell

Idag hade vi mörkhyad modell i skolan och jag hade turen att få sminka snygga Jessica. Lyckades få henne som modell genom min vän Carin i klassen. I alla fall så är det så himla snyggt med färger till en mörkare hy så jag matchade hennes guldiga hy med en limegrön skugga tilsammans med en svart intensitetsskugga. Och en svart droppskugga under ögat. I övrigt så fick hon ett rödbrunt rouge som smälte in väl och glans på läpparna för att det inte skulle bli för mycket färg. Dock var det en mycket snyggare effekt innan vi hann dra av lösfransarna (glömde ta bild när hon hade dem på) men här har hon fått trebensfransar i yttrekant och mascara på det.

Tv- och scenmake/melodifestivalIdag hade vi tv- och scenmake och speciellt till melodifestival. Till dagen skulle vi ta med en bild på en artist. Denna bilden fick vi inte visa för någon och sedan skulle man fråga frågor om en annans bild. Jag fick Hannes bild och skulle fråga så mycket frågor om sminkningen att jag kände mig säker och kunde göra den. Sedan skulle vi utifrån den förklaring vi fått göra en sminkning. Efteråt fick vi se bilderna och jämföra. Det var mycket som inte riktigt stämde eftersom man lätt bildar sig en egen uppfattning av vad man hört. Jag hade iaf denna bilden på Cher. Inte helt rätt kan man säga men min modell blev iaf nöjd med sin sminkning.

Äldre modell

På tisdagen kursvecka 7 hade vi äldre modell. Maggan som var min modell fick färger som passade bra till henne och inte var för utstickande. Det var utmanande och kul att testa sminka på annat än alla unga modeller vi haft hittills.

Reklamsminkning

I fredags skulle vi göra en reklamsminkning för en valfri produkt. Jag tog en plattång och ville därför göra en festlig sminkning, men en sminkning som inte tog över för mycket (det är ju tången som ska vara i fokus). Som modell hade jag min fina vän Sofia som jag inte träffat sen i somras.

Reklamfoto färgIdag sminkade jag fina Hanne enligt en reklambild i färg. Det är denna bilden från Swarovski som jag har kopierat:


Svartvitt reklamfoto

På onsdagen, kursvecka 6, fick vi kopiera makeuper från svartvita reklambilder. Jag sminkade Elin enligt en reklambild från Sand. Tanken var då att vi skulle tänka oss att sminkningen vi gjorde skulle bli för ett svartvitt foto. Det betyder att man måste ta i lite extra med allt eftersom svartvitt "äter upp" färgen.

Reklambilden från Sand:


Det svartvita resultatet. Skulle definitivt tagit i mer med färgen.

RSS 2.0